Anglická slovíčka

Denně nová slovíčka, slovíčka k vytisknutí

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Anglicky za 15 minut denně


Chcete umět anglicky? A nechcete tím trávit dlouhé hodiny? Nejste v tom sami! Přesně takovou výukovou metodu hledají... úplně všichni.

V povaze lidské je, že všichni chtějí všechno a pokud možno zadarmo. A slovo zadarmo nemusí znamenat jenom peníze, ale třeba také úsilí.

"Naučte se anglicky za 15 minut denně!" je marketingový slogan, na který všichni slyší. A to je taky důvod, proč bují rozličné šarlatánské zázračné metody.

Kdybych si tady a teď vymyslel, novou Yorkshireskou metodu, která zaručuje zvládnutí angličtiny do dvou let při 15 minutách denně, určitě by mi to někdo sežral.

Proč? Protože je to přesně to, co LIDI CHTĚJÍ, a mnohým z nich je přitom jedno, že je to BLBOST!

Takhle to prostě v reálném životě nefunguje.

Za 15 minut denně se naučíte leda tak velké prd.

Existuje přeci nějaká křivka učení a nějaká křivka zapomínání.

Křivka zapomínání je neúprosná a fixně závislá na času, který uplynul od učení.

Křivka učení je závislá na vloženém úsilí, zejména na množství investovaného času. Když je investovaný čas nedostatečný, nenaučíte se nic. Když je hraniční, učíte se velmi, velmi pomalu. Jedině když je časová investice dostatečně vysoká tak můžete sklidit ovoce v podobě hmatatelného zlepšení.

15 minut denně zkrátka nestačí. Na statistikách Anglických-slovíček.net se můžete podívat, kolik času různí lidé studiu věnují. Ti úspěšní průměrně asi hodinu denně. A to se tu bavíme jen o tréninku slovíček. K tomu je ještě třeba číst, poslouchat a mluvit...